Behang Afhalen

Natuurlijk kan behang afhalen een uitdagende taak lijken, maar met het juiste stappenplan en de juiste gereedschappen kun je succesvol behang verwijderen en een frisse start maken voor je muren.

Of je nu kiest voor een behangafweekmiddel of een stoomapparaat, wees geduldig en voorzichtig tijdens het proces om schade aan de muren te voorkomen.

Vergeet niet om de muur grondig schoon te maken en te laten drogen voordat je eventueel nieuwe wandafwerking aanbrengt.

Met dit behang verwijderen stappenplan kun je met vertrouwen aan de slag gaan en je interieur een nieuwe en opwindende uitstraling geven.

Wil je behang laten afhalen? Huur dan de behangverwijderaars in van behangverwijderen.nl. Vraag vrijblijvend een goedkope offerte bij ons aan!

Wat is de beste manier om behang af te halen?

Er zijn verschillende manieren om behang af te halen, maar de meest effectieve methode is meestal het gebruik van een behangafweekmiddel.

Breng het afweekmiddel royaal aan op het behang en laat het enige tijd intrekken om de lijm los te maken. Vervolgens kun je het behang voorzichtig verwijderen met behulp van een plamuurmes.

Als het behang erg hardnekkig is, kan het gebruik van een stoomapparaat ook effectief zijn. De stoom weekt het behang los, waardoor het gemakkelijker te verwijderen is.

Zorg er bij glasvezelbehang verwijderen en renovlies verwijderen altijd voor dat je voorzichtig te werk gaat om schade aan de muur te voorkomen.

Stap voor stap behang afhalen

Hier is een stapsgewijs proces om behang af te halen:

 1. Voorbereiding:

  • Zorg ervoor dat je alle benodigde gereedschappen bij de hand hebt, zoals een plamuurmes, een spons, een emmer en een behangafweekmiddel of stoomapparaat.
  • Bescherm de vloer en eventuele meubels met afdekzeil of oude lakens.
 2. Behang testen:

  • Kies een hoekje van de muur en probeer voorzichtig een stukje behang los te trekken om te zien of het gemakkelijk loskomt.
 3. Behangafweekmiddel aanbrengen:

  • Breng een behangafweekmiddel aan op het behang volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat het afweekmiddel enige tijd intrekken om de lijm los te maken.
 4. Behang verwijderen:

  • Gebruik een plamuurmes om voorzichtig het losgeweekte behang van de muur te schrapen.
  • Werk van boven naar beneden en trek het behang in stroken van de muur.
 5. Hardnekkige plekken aanpakken:

  • Als er hardnekkige delen zijn die niet loskomen, breng dan opnieuw behangafweekmiddel aan en laat het intrekken voordat je ze schraapt.
 6. Reinigen en voorbereiden:

  • Verwijder eventuele lijmresten met een vochtige spons en warm water.
  • Controleer de muur op eventuele oneffenheden of beschadigingen die gerepareerd moeten worden voordat je nieuwe wandafwerking aanbrengt.

Het proces kan enige tijd en inspanning vergen, afhankelijk van de grootte en staat van het behang, maar met geduld en de juiste aanpak kun je het behang snel van de muur verwijderen.

Zorg ervoor dat je altijd voorzichtig te werk gaat om schade aan de muur te voorkomen. Volg deze tips die Behangverwijderen.nl al meer dan 20 jaar zelf gebruikt!

Wat heb je nodig voor behang afhalen?

Voor efficiënt behang afhalen heb je de volgende materialen nodig:

 • Behangafweekmiddel of stoomapparaat (afhankelijk van de gekozen methode)
 • Plamuurmes
 • Spons
 • Emmer met warm water
 • Afdekzeil of oude lakens
 • Schraper of eventueel een behangperforator (voor hardnekkige behanglagen)
 • Eventueel een ladder of trapje (afhankelijk van de hoogte van de muren)

Deze materialen zijn essentieel om het behang effectief te kunnen verwijderen en om het proces soepel te laten verlopen.

Zorg ervoor dat je de benodigde materialen bij de hand hebt voordat je begint met het afhalen van het behang, zodat je niet wordt onderbroken tijdens het proces.

Behang laten afhalen

Als je geen zin hebt om zelf behang af te halen of als het een grote klus betreft, kun je overwegen om professionele hulp in te schakelen. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die behangafhaaldiensten aanbieden.

Ze hebben ervaring en de juiste gereedschappen om het behang efficiënt en professioneel te verwijderen.

Door professionals in te schakelen, bespaar je tijd en moeite en kun je erop vertrouwen dat het behang op de juiste manier wordt verwijderd zonder schade aan de muren.

Neem contact op met behangverwijderen.nl om prijzen en beschikbaarheid te bespreken.