Behangresten verwijderen

Een belangrijke stap is de behangresten verwijderen. Een muur muur namelijk volledig behangvrij zijn als je hem wilt behangen of schilderen.

Omdat www.behangverwijderen.nl al meer dan 20 jaar ervaring heeft in het verwijderen van behangresten, hebben wij een stappenplan voor je gemaakt.

Volg deze stap voor stap op en de muren zullen snel en eenvoudig behangklaar of sausklaar zijn. Heb je hulp nodig? Huur ons dan in! Vraag een gratis offerte aan.

Behangresten makkelijk verwijderen

Dit is de ultieme gids voor het verwijderen van behangresten. Hier zijn de stappen die je moet volgen en tips om rekening mee te houden:

Benodigde producten:

 1. Warm water
 2. Afwasmiddel of behangverwijderaar
 3. Spons of een sprayfles
 4. Afsteekmes of schraper
 5. Afvalzakken
 6. Ladder (indien nodig)
 7. Beschermende kleding (optioneel)
 8. Plastic zeil of krantenpapier voor vloerbescherming (optioneel)

Stappenplan behangresten verwijderen

 1. Voorbereiding: Draag beschermende kleding om jezelf te beschermen tegen het water en de behangresten. Bedek de vloer en meubels met plastic zeil of krantenpapier om ze te beschermen tegen waterschade. Zorg ervoor dat je ladder stabiel staat als je die nodig hebt.
 2. Mengsel maken: Maak een mengsel van warm water en een klein beetje afwasmiddel of gebruik een professionele behangverwijderaar volgens de instructies op de verpakking.
 3. Behang bevochtigen: Bevochtig het behang met het mengsel met behulp van een spons of sprayfles. Laat het een paar minuten intrekken. Het water zal het lijm verzachten, waardoor het makkelijker wordt om het vliesbehang te verwijderen.
 4. Behang verwijderen: Gebruik je afsteekmes of schraper om het behang voorzichtig los te maken en te verwijderen. Begin van boven en werk naar beneden, en probeer lange stroken behang in één keer los te trekken. Een alternatief is het behang losweken.
 5. Hardnekkige stukjes verwijderen: Als er hardnekkige stukjes overblijven, bevochtig deze dan opnieuw en schraap ze weg. Wees geduldig en voorzichtig om schade aan de muur te voorkomen.
 6. Muur schoonmaken: Als al het behang is verwijderd, veeg je de muur af met een vochtige doek om eventuele resterende lijm te verwijderen. Laat de muur volledig drogen voordat je iets nieuws aanbrengt.

Tips behangresten verwijderen

 • Wees geduldig. Het kan enige tijd duren om alle behangresten te verwijderen, vooral als het behang al lang aanwezig is.
 • Overweeg om een stoombehangverwijderaar te huren als het behang erg hardnekkig is. Je kunt met behang afstomen de lijm effectief verzachten en het verwijderingsproces versnellen.
 • Als de muur beschadigd raakt tijdens het proces, vul dan eventuele gaten of scheuren in met vulmiddel en schuur het glad voordat je de muur opnieuw schildert of behangt.
 • Zorg ervoor dat de muur volledig droog is voordat je nieuwe verf of behang aanbrengt. Het aanbrengen van deze materialen op een vochtige muur kan leiden tot schimmel of beschadiging van het nieuwe materiaal.

Waar moet je op letten?

 • Als je behang hebt met een waterafstotende (vinyl) laag, dan zul je merken dat het water niet goed doordringt. In dat geval kun je een behangperforator gebruiken om kleine gaatjes in het behang te maken zodat het water beter kan doordringen.
 • Soms kan je een oude laag behang ontdekken onder de laag die je aan het verwijderen bent. Hetzelfde proces kan worden toegepast op deze laag. Wees extra voorzichtig om niet te veel druk uit te oefenen op de muur om beschadiging te voorkomen.
 • Soms kan het gebeuren dat na het verwijderen van het behang, er nog steeds lijmresten op de muur achterblijven. Deze kunnen ook worden verwijderd door het opnieuw bevochtigen met warm water en afwasmiddel of behangverwijderaar, gevolgd door schrapen met een afsteekmes. Zorg ervoor dat je alle lijmresten verwijdert voordat je verder gaat met het schilderen of opnieuw behangen van de muur, anders krijg je geen gladde afwerking.

Welke producten kan ik gebruiken?

Er zijn verschillende producten op de markt die je kunnen helpen bij behangresten verwijderen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Behangafweekmiddel: Dit zijn speciale oplossingen die ontworpen zijn om behanglijm op te lossen. Ze zijn meestal effectiever dan gewoon warm water en zeep.
 • Behangperforator: Dit is een handig hulpmiddel voor het doorprikken van waterafstotend behang. Het helpt het water of afweekmiddel beter door te dringen.
 • Behangstomer: Dit is een apparaat dat stoom produceert om het behang en de lijm te verzachten. Het kan bijzonder nuttig zijn als je met oud, hardnekkig behang te maken hebt.

Ik hoop dat deze gids je helpt bij je project. Succes met het verwijderen van je behang!

Behangresten laten verwijderen

Natuurlijk kun je Behang Verwijderen inhuren! Wij helpen je graag met behang eraf halen of nieuwe plaatsen. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan en wij zullen ook alle behangresten verwijderen.