Vinyl behang verwijderen

Je vinyl behang verwijderen kan een uitdagende taak lijken, maar met de juiste aanpak en tips kun je dit behang succesvol van de muur verwijderen.

Vinylbehang is duurzaam en bestand tegen vocht, waardoor het iets moeilijker kan zijn om los te maken. In dit blogartikel delen we een stappenplan en handige adviezen om het vinyl behang efficiënt te verwijderen.

Volg deze tips om een frisse start te maken voor je muren en klaar te zijn voor een nieuwe wandafwerking. Wil je Behang Verwijderen inhuren? Vraag een offerte aan.

Verwijderen vinyl behang

Het verwijderen van vinyl behang kan uitdagend zijn, maar met geduld en de juiste aanpak is het mogelijk. Gebruik een plamuurmes om voorzichtig de toplaag te verwijderen.

Breng vervolgens een behangafweekmiddel aan en laat het inwerken. Gebruik het plamuurmes om het losgekomen behang van de muur te schrapen.

Wees voorzichtig om schade aan de muur te voorkomen. Herhaal indien nodig. Verwijder achtergebleven lijmresten met warm water en een spons. Maak de muur grondig schoon voordat je nieuwe wandafwerking aanbrengt.

Stappenplan vinylbehang verwijderen

Stappenplan voor vinylbehang verwijderen als een professional:

 1. Algemene voorbereiding:

  • Verzamel de benodigde materialen, zoals een plamuurmes, een spons, een emmer met warm water, een behangafweekmiddel en afdekzeil.
  • Bescherm de vloer en meubels met afdekzeil bij behang verwijderen om schade of vochtigheid te voorkomen.
 2. Verwijderen van de toplaag (indien aanwezig):

  • Als het vinylbehang een toplaag heeft, verwijder deze voorzichtig door te trekken of te schrapen met een plamuurmes.
  • Werk geleidelijk en wees geduldig om de toplaag volledig te verwijderen.
 3. Behangafweekmiddel aanbrengen:

  • Breng een behangafweekmiddel aan op het vinylbehang volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat het afweekmiddel voldoende tijd inwerken om de lijm los te maken.
 4. Vinylbehang zelf verwijderen:

  • Gebruik een plamuurmes om voorzichtig het losgeweekte vinylbehang van de muur te schrapen.
  • Werk in secties en begin vanaf de bovenkant naar beneden.
  • Indien nodig, breng opnieuw behangafweekmiddel aan op hardnekkige plekken en schraap ze voorzichtig weg.
 5. Reinigen en voorbereiden:

  • Verwijder eventuele achtergebleven lijmresten met een vochtige spons en warm water.
  • Controleer de muur op eventuele beschadigingen en repareer ze indien nodig voordat je nieuwe wandafwerking aanbrengt.

Vinylbehang verwijderen kan wat extra moeite vergen vanwege de stevigheid ervan, maar met geduld en zorgvuldigheid kun je succesvol het behang van de muur halen.

Zorg ervoor dat je altijd voorzichtig te werk gaat met bijvoorbeeld glasweefselbehang verwijderen of glasvliesbehang verwijderen om schade aan de muren te voorkomen.

Hoe herken je vinyl behang?

Om vinyl behang te herkennen, kun je letten op de volgende kenmerken:

 1. Glanzend oppervlak: Vinyl behang heeft meestal een glanzende afwerking.
 2. Dikker en steviger: Het is over het algemeen dikker en steviger dan andere behangsoorten.
 3. Waterbestendig: Dit type behang is waterbestendig en kan goed tegen vocht, waardoor het vaak wordt gebruikt in keukens en badkamers.
 4. Patronen en texturen: Vinylbehang kan diverse patronen en texturen hebben, zoals imitatie van stof, hout of tegels. Om zeker te zijn, kun je ook de verpakking of specificaties van het behang controleren.

Deze tips zijn niet alleen voor vinyl behang verwijderen maar ook voor glasvezelbehang verwijderen, glasvliesbehang verwijderen en bouwbehang verwijderen.

Kan ik over vinyl behang behangen?

Ja, het is mogelijk om over vinyl behang te behangen, maar het is belangrijk om bepaalde factoren in overweging te nemen.

Zorg ervoor dat het bestaande vinyl behang in goede staat is, zonder losse delen of beschadigingen. Als het behang glad en vlak is, kan het een geschikte ondergrond zijn om overheen te behangen.

Het is echter raadzaam om het behang licht op te schuren om de hechting te verbeteren. Ook is het aan te raden om een goede primer aan te brengen voordat je begint met behangen, om een optimale hechting te garanderen.

Over het algemeen is vinyl behang verwijderen wel de beste keuze. Je wilt namelijk een ondergrond die helemaal glad is. Alleen dan krijg je strakke en egale muren.

Vinylbehang laten verwijderen

De gemiddelde kosten voor vinyl behang verwijderen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van de klus, de locatie en de staat van de muren.

Over het algemeen kunnen de kosten variëren van €4 tot €8 per vierkante meter.

Het is aan te raden om offertes aan te vragen bij verschillende professionals in jouw omgeving om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen.

Zorg ervoor dat je duidelijk communiceert over de omvang van het project en eventuele speciale vereisten, zoals de staat van de muren. Zo kun je een beter beeld krijgen van de totale kosten voor het laten verwijderen van vinylbehang.