Vliesbehang verwijderen

Vliesbehang verwijderen kan een uitdagende taak lijken, maar met de juiste tips, materialen en voorbereiding kun je het proces soepel laten verlopen.

In deze blog bespreken we gedetailleerd hoe behang verwijderen werkt.

We behandelen essentiële tips, de benodigde materialen, de geschatte kosten en de belangrijkste stappen die je moet nemen om een succesvolle verwijdering te garanderen.

Wil je vliesbehang laten verwijderen? Maak dan gebruik van onze actie. Vanaf 6 euro per vierkante meter worden je muren behangvrij! Vraag een gratis offerte aan.

Direct contact? Bel: 030-2072303

Hoe vliesbehang verwijderen

Voorbereiding voor geverfd vliesbehang verwijderen:

Voordat je begint met het verwijderen van het vliesbehang, zijn er een paar belangrijke stappen die je moet nemen om jezelf voor te bereiden op de taak. Dit omvat:

 1. Bescherming en voorzorgsmaatregelen:

  • Zorg voor de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals handschoenen en een stofmasker, om jezelf te beschermen tegen mogelijke allergenen of chemicaliën.
  • Bedek de vloer en meubels met plastic zeil of doeken om ze te beschermen tegen beschadiging of vuil.
 2. Verwijdering van losse voorwerpen:

  • Verwijder alle losse voorwerpen, zoals schilderijen, spiegels en decoraties, van de muren om te voorkomen dat ze tijdens het proces beschadigd raken.

Wat heb je nodig voor vliesbehang verwijderen?

Materialen:

Om vliesbehang efficiënt te verwijderen, heb je de volgende materialen nodig:

 1. Stoomapparaat:

  • Een stoomapparaat is een uitstekend hulpmiddel om het vliesbehang los te maken. Het genereert stoom die de lijm weekt, waardoor het behang gemakkelijker te verwijderen is.
 2. Behangafweekmiddel:

  • Een behangafweekmiddel kan helpen bij het losweken van de lijm en het vergemakkelijken van het verwijderingsproces. Kies een afweekmiddel dat geschikt is voor vliesbehang.
 3. Schraper en plamuurmes:

  • Een schraper en plamuurmes zijn essentiële gereedschappen om het losgeweekte behang van de muur te verwijderen. Ze helpen bij het afschrapen van lijmresten vliesbehang verwijderen.

Vliesbehang verwijderen tips

Volg deze stappen om het vliesbehang succesvol te verwijderen:

 1. Stoombehandeling:

  • Gebruik het stoomapparaat om de muur sectie voor sectie te behandelen. Houd de stoomplaat enkele seconden op een plek en herhaal dit totdat het behang doorweekt is. Hier meer kun je ook de onderlaag vliesbehang verwijderen.
 2. Behangafweekmiddel aanbrengen:

  • Breng het behangafweekmiddel aan op het doordrenkte behang. Laat het afweekmiddel enige tijd inwerken volgens de instructies op de verpakking.
 3. Verwijdering van vliesbehang:

  • Gebruik het schraper of plamuurmes om voorzichtig het losgeweekte behang van de muur te schrapen. Werk van boven naar beneden en oefen lichte druk uit om beschadiging van de muur te voorkomen. Als het behang moeilijk loskomt, gebruik dan het stoomapparaat om het nog wat verder los te weken voordat je verder gaat met schrapen.
 1. Verwijdering van lijmresten:

  • Nadat al het behang is verwijderd, blijven er mogelijk lijmresten achter op de muur. Gebruik opnieuw het stoomapparaat en de schraper of plamuurmes om de overgebleven lijm voorzichtig weg te schrapen. Je kunt ook een natte spons of doek gebruiken om de lijmresten te verwijderen.
 2. Reiniging en voorbereiding voor nieuwe afwerking:

  • Na het verwijderen van het vliesbehang is het belangrijk om de muur grondig schoon te maken. Gebruik een mild reinigingsmiddel en warm water om eventuele achtergebleven lijmresten of vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat de muur volledig droog is voordat je een nieuwe afwerking aanbrengt, zoals schilderen of nieuw behang.

Kosten vliesbehang verwijderen

De kosten voor het verwijderen van vliesbehang kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte van de ruimte en de benodigde materialen.

Over het algemeen zijn de kosten laag, omdat de benodigde materialen meestal betaalbaar zijn en de taak kan worden uitgevoerd zonder professionele hulp.

Het is echter altijd een goed idee om prijzen te vergelijken om te zien dat BehangVerwijderen.nl de beste prijs heeft.

Ook garanderen wij een schoon eindresultaat bij renovlies behang verwijderen en glasvezelbehang laten verwijderen. Wij kunnen ook je vliesbehang verwijderen en verven!

Vliesbehang laten verwijderen

Het verwijderen van vliesbehang kan een tijdrovende klus zijn, maar met de juiste tips, materialen en voorbereiding kun je het proces soepel laten verlopen.

Zorg ervoor dat je jezelf goed beschermt, de juiste materialen bij de hand hebt en de stappen volgt voor een succesvolle verwijdering.

Hoewel het een uitdagende taak kan zijn, zal het verwijderen van het vliesbehang uiteindelijk resulteren in een schone en frisse muur die klaar is voor een nieuwe afwerking.

Vliesbehang verwijderen lukt niet wat te doen? Vraag gratis een vrijblijvend een offerte aan bij BehangVerwijderen.nl.